Vores historie

Isle of Møn Spirits er grundlagt i 2016 af Sara og Uffe Skaaning Lind. Vi har til huse i Askeby på Møn, hvor vi har ombygget vores gamle stald til destilleri. Her håndsorterer vi dagens høst og destillerer de botaniske ingredienser enkeltvis. I sensommeren, når det sidste udtræk er færdigt, smager vi os frem til den helt rigtige sammensætning, der gør produkterne fra Isle of Møn Spirits til en unik og dejlig oplevelse - præcis som Møns smukke natur.

Isle of Møn Spirits begyndte som et eksperiment. Vi ville finde ud af, om det var muligt at fremstille en traditionel gin udelukkende med de lokale, botaniske ingredienser (såkaldte botanicals), som vokser naturligt på Møn. Dette har siden udviklet sig til også at omfatte flere varianter af gin og snaps.

Isle of Møn Spirits - Enebærindsamling

Lokale botanicals

Kun at benytte botanicals fra Møn sætter sine begrænsninger, da mange traditionelle giningredienser ikke vokser vildt i Danmark. Med hjælp fra vores lokale urteekspert har vi fundet frem til hvilke urter, der er mulige at anvende, og hvornår de er bedst at sanke.

Dét, som andre oftest opfatter som ukrudt, har en kolossal værdi for os!

Vores ingredienser bliver nøje udvalgt og håndplukket på netop det tidspunkt, hvor smagen er kraftigst og bedst. Vi laver udtræk af de friske urter - sådan sikrer vi autentiske kvalitetsprodukter hvert år.